Eigenaar manege redt meerdere paarden uit vuurzee bij grote stalbrand Vlietweg Leiden – 112TV
Home video Eigenaar manege redt meerdere paarden uit vuurzee bij grote stalbrand Vlietweg Leiden
0

Eigenaar manege redt meerdere paarden uit vuurzee bij grote stalbrand Vlietweg Leiden

27-12-18 Gebouwbrand Overige (stal) (NB: Grote Brand), Vlietweg Leiden

In een stal van manege en paardenpension Elza Hoeve aan de Vlietweg in Leiden is donderdagochtend brand uitgebroken. Drie kwartier later gaf de brandweer het sein brand meester. Alle vier de paarden die in de stal aanwezig waren, zijn door snel optreden van de eigenaar van de manege gered.

Het vuur werd rond 8.45 uur ontdekt door een overbuurman die eigenaar Wilbert van der Post belde met de melding dat er rook uit de stal kwam. Van der Post aarzelde bij aankomst geen moment en rende door de zwarte rook – die in de wijde omgeving te zien was – naar binnen om het eerste paard te bevrijden. Hierna heeft hij met een grijper de zijkant van de stal opengetrokken zodat ook de rest van de paarden naar buiten kon. ‘Die schuur ging er toch aan.’

Nadat het sein brand meester was gegeven, werd er nog enige tijd nageblust omdat er nog wat rook vrijkwam. Ook meldde de woordvoerder van de brandweer dat er asbest op het dak zat, maar dankzij de gunstige wind is de verspreiding daarvan beperkt gebleven tot het terrein en het weiland ernaast.

Paarden 24 uur geobserveerd

De paarden worden na de brand voorlopig nog in de gaten gehouden omdat ze rook hebben ingeademd. Volgens eigenaar Wilbert van der Post heeft één paard brandwonden opgelopen.

Wat de oorzaak van de brand was, is nog niet bekend. Van der Post weet het ook niet. ‘Het enige wat ik kan bedenken is dat er iets met kortsluiting is geweest.’ Naar de oorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

Bron: Omroepwest.nl

Video: District 16 / K. Jongen – KJfotografie

tags: