Dode en gewonden bij grote brand in flatgebouw Soderblomplaats Rotterdam – 112TV
Home video Dode en gewonden bij grote brand in flatgebouw Soderblomplaats Rotterdam
0

Dode en gewonden bij grote brand in flatgebouw Soderblomplaats Rotterdam

0

Dode en gewonden bij grote brand in flatgebouw Soderblomplaats Rotterdam

http://www.mediatv.nl/nieuws/20896/Dode-bij-zeer-grote-brand-in-flat-Soderblomplaats-Rotterdam.html

Donderdagavond rond 22:00 uur is er brand uitgebroken in een flat aan Soderblomplaats in Rotterdam-Ommoord. Bij de brand is 1 dode gevallen. Hulpdiensten zijn bezig het hele flat te ontruimen vanwege de flinke rookontwikkeling

Ambulances uit diverse veiligheidsregio’s zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. Er zijn 7 personen naar het ziekenhuis vervoerd. Geevacueerde bewoners werden naar een opvanglocatie in de buurt gestuurd.

Het dodelijke slachtoffer is een 62-jarige bewoner van de flat. In zijn woning is ook de brand ontstaan. Bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt omdat de woning vol met rommel lag.

Rond twee uur werden de bewoners van het flat geïnformeerd dat zij deze nacht niet terug kunnen naar hun woning. De brandweer had nog een lange tijd nodig om alle 160 woningen te controleren. De woningen moeten ook nog geventileerd worden, dit gaat een lange tijd in beslag nemen. Ook de liften zijn buitenwerking gesteld. Een monteur moet de liften weer aan de gang gaan helpen.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Hier zal onderzoek naar gedaan worden door de politie en Team Brandonderzoek van de brandweer.

Heeft u een tip voor ons? Maak dan gebruik van onze tiplijn door een berichtje te sturen naar WhatsApp op 06-17172533.

Camera: Video Duivestein