Burgemeester bengevoord over de brand in winterswijk – 112TV
Home video Burgemeester bengevoord over de brand in winterswijk
0

Burgemeester bengevoord over de brand in winterswijk


Ongeveer 25 hectare afgebrand bij grote brand in Winterswijk.

WINTERSWIJK – Aan de Vreehorstweg in de Gemeente Winterswijk is 25 hectare graanakker en klein gedeelte bosgebied afgebrand. Het vuur in het buitengebied van Winterswijk breidde zich snel uit. De brandweer had lange tijd moeite met blussen en zette veel materieel in.

Rond 15.30 uur blusten brandweerlieden de laatste brandhaarden. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland riep via twitter op niet naar de brand te komen kijken. ‘Geef hulpdiensten de ruimte. Er rijden veel brandweer eenheden af en aan om water ter plaatse te brengen.

De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen, een watertankwagen en logistieke ondersteuning. Ze zetten in op het voorkomen van uitbreiding. Onder andere een vierwielaangedreven blusvoertuig kwam vanuit Haaksbergen om ondersteuning bieden. Rond 17.10 uur konden de verschillende eenheden weer terug naar de kazernes.

Wegen in de omgeving werden in verband met de bluswerkzaamheden en rookontwikkeling afgesloten. Ook werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

Zware omstandigheden

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zijn de omstandigheden voor de brandweer zwaar, dit in verband met de hoge temperatuur van bijna 40 graden. De inzet van de brandweer wordt volgens hen hierop afgestemd,tevens was Joris Bengevoord
Burgemeester van de gemeente Winterswijk aanwezig en had nog even kort tijd voor een interview met een verslaggever van 112 Achterhoek Nieuws .

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.