Brandweer met spoed naar Zeer Grote Brand bij Stomerij Uniek aan de Oeverkruid in Raamsdonksveer – 112TV
Home video Brandweer met spoed naar Zeer Grote Brand bij Stomerij Uniek aan de Oeverkruid in Raamsdonksveer
0

Brandweer met spoed naar Zeer Grote Brand bij Stomerij Uniek aan de Oeverkruid in Raamsdonksveer


Door: Niels van Wanrooij

15/04/19 – Brandweer met spoed naar Zeer Grote Brand bij een Stomerij aan de Oeverkruid in Raamsdonksveer

Grote brand in stomerij in Raamsdonksveer, pand compleet verwoest

RAAMSDONKSVEER – In Raamsdonksveer is een zeer grote brand uitgebroken in een stomerij en wasserij Uniek op industrieterrein Dombosch. De brand in het bedrijf aan het Oeverkruid ontstond kort na half negen. Binnen tien minuten stond het hele pand in brand.
Geschreven door
Cor Bouma

Het gebouw moet als verloren worden beschouwd. De brandweer wist te voorkomen dat omliggende bedrijven ook in brand zouden vliegen. Rond tien uur was de brand meester.

Industrieel
Uniek is een grote stomerij en wasserij voor de horeca, gezondheidsinstellingen en ondernemingen in de industrie, landbouw en in de bouwwereld. Ook heeft het bedrijf 200 inzamelpunten in Nederland waar particulieren hun was- en stoomgoed kunnen brengen. Het bedrijf bestaat al sinds 1957.

Bron:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2983499/Grote-brand-in-stomerij-in-Raamsdonksveer-pand-compleet-verwoest

RAAMSDONKSVEER – Stomerij Uniek aan de Oeverkruid in Raamsdonksveer is maandagavond volledig uitgebrand. Het pand is volgens de brandweer helemaal verloren gegaan.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio, Henny Sijbring, was bij aankomst snel duidelijk dat het pand niet meer te redden viel. Daarom is volledig ingezet op het beschermen van de andere gebouwen. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen bedrijven.

De brandweer was met vier bluswagens en een hoogwerker ter plaatse. Voor de zekerheid waren er meerdere watertanks opgeroepen, maar deze bleken bij nader inzien niet nodig te zijn. Op het moment dat de brand uitbrak werd er niet gewerkt. Er raakte niemand gewond.

Grote Angst
De meubelmakerij van Barney de Melker is naast de stomerij gevestigd. Hij stond met grote angst te kijken of de brand niet naar zijn bedrijf over zou slaan. ,,Negen jaar geleden heb ik in Oosterhout in mijn bedrijf een grote brand gehad, dat wilde ik niet nog een keer meemaken”, vertelt hij. Maar de meubelmaker kan gelukkig rustig ademhalen, zijn pand heeft geen schade opgelopen. ,,Morgen kunnen we gewoon weer aan het werk.”
Rook

Maandag werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Er is geen asbest vrijgekomen bij de brand. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Bron:
https://www.bndestem.nl/oosterhout/pand-verloren-na-grote-brand-in-stomerij-in-raamsdonksveer~afd50da1/

Trouwjurken en Eftelingkostuums in vlammen opgegaan bij grote brand in stomerij Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER – Trouwjurken, Eftelingkostuums en duizenden andere kledingstukken zijn maandagavond in vlammen opgegaan bij de grote brand in stomerij Uniek in Raamsdonskveer. Het pand kan als verloren worden beschouwd. “Dit is vreselijk. Mijn levenswerk is verwoest”, vertelt eigenaar Leon van Roosmalen.
Geschreven door: Raymond Merkx Raymond Merkx

Verslagen kijkt Leon naar zijn bedrijf. “Ik kan het nauwelijks beseffen. Dit is een verschrikkelijke klap.” De brand in het bedrijf aan het Oeverkruid ontstond maandagavond rond half negen. “Het ging zo snel. Binnen een paar minuten was mijn levenswerk verwoest”, vervolgt Leon.

Duizenden kledingstukken van klanten en bedrijven zijn volledig verbrand. Ook enkele handgemaakte kostuums die gebruikt worden bij de Efteling-theatershow CARO. “De bezoekers merken hier niets van, omdat we reservekostuums hebben”, vertelt een woordvoerder van het park.

Trouwjurk
Binnenkort moet Leon alle klanten gaan informeren. Ook de twee dames van wie de trouwjurken verwoest zijn. “Daar zie ik vreselijk tegenop. De bruiloften zijn al geweest, maar het blijft natuurlijk verschrikkelijk.”

Het bedrijf draait de komende tijd deels door. Collega-bedrijven zorgen ervoor dat nieuwe klanten geholpen worden. “Dat is hartverwarmend. Normaal zijn we concurrenten, nu helpen we elkaar.” Leon geeft na de verwoestende brand niet op. “We gaan gewoon door! Ik ga alles herbouwen.”

Bron:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2983842/Trouwjurken-en-Eftelingkostuums-in-vlammen-opgegaan-bij-grote-brand-in-stomerij-Raamsdonksveer

Video 1: Intro
Video 2: Brandweer Rijen Tankautospuit 20-7431 + Haakarmvoertuig Grootwatertransport 20-7481 + Fire Defender Aanhanger
Video 3: NIEUWE Adviseur Gevaarlijke Stoffen 20-0021 Brandweer Midden en West Brabant.
Video 4: Brandweer Etten-Leur Slangenwagen 20-3461 (Oud Hulpverleningsvoertuig Brandweer Dongen 6561) + Dompelpomp 20-3462
Video 5: Brandweer Tilburg Functionaris Logistiek 20-9480

Bedankt voor het kijken!
Thanks for watching!

©112NL