Brand ter horst avond 26 07 2018 – 112TV
Home video Brand ter horst avond 26 07 2018
0

Brand ter horst avond 26 07 2018

0

Brand in Varsseveld

Bij afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld is donderdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een berg grijs afval van zo’n 1500 kuub. De zwarte rookwolken waren lange tijd in de wijde omtrek te zien. Veel mensen hebben een NL Alert ontvangen met het advies om ramen en deuren te sluiten.
Het vuur ontstond even na de middag in een berg afval op het terrein aan de Kloosterstraat. De brand is snel opgeschaald van een ‘zeer grote brand’ naar een GRIP1-incident, wat inhoudt dat er meerdere disciplines nauw moeten samenwerken. Later werd dit zelfs GRIP2 vanwege de warme weersomstandigheden waaronder hulpverleners moeten werken. Even na 17 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.
In de avond uren laaide de brand weer op en werd in korte tijd opgeschaald naar grip 2.

Brandweerkorpsen uit onder meer Varsseveld, Doetinchem, Gendringen, Aalten en Silvolde zijn met meer dan twintig voertuigen en zo’n zeventig medewerkers ter plaatse gekomen om het vuur te blussen. Ook is er materiaal voor extra waterwinning in Varsseveld ingezet. Enkele brandweermannen leken door de hitte onwel te worden, maar konden na een pauze en controle door ambulancepersoneel weer aan de slag.
De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden direct om ramen en deuren te sluiten, indien men last had van de zwarte rook. Over giftige stoffen is vooralsnog niets bekend, wel is er een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen.De Veiligheidsregio vroeg bovendien geïnteresseerden vooral niet naar de brand toe te komen.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in Varsseveld te kampen heeft met een brand. Zo vlogen de afgelopen jaren onder meer twee afvalopslagplaatsen, een oplegger met accu’s en een hoop afval in brand.