Brand op veranda slaat over op huizen aan De Nederlanden, kat overlijdt – 112TV
Home video Brand op veranda slaat over op huizen aan De Nederlanden, kat overlijdt
0

Brand op veranda slaat over op huizen aan De Nederlanden, kat overlijdt

Dinsdagochtend rond 11:15 uur is op een veranda tussen twee huizen aan De Nederlanden in Noord-Scharwoude brand uitgebroken. De brandweer kwam ter plaatse en schaalde op naar ‘grote brand’ vanwege het risico op verspreiding van het vuur. Dit kon echter niet voorkomen worden. Alle bewoners bleven ongedeerd, maar een kat van een van de twee adressen overleefde niet.

Het vuur was volgens de Veiligheidsregio ontstaan op een veranda en daarna overgeslagen naar een van de woningen. De brand zou zijn ontdekt door een van de bewoners, terwijl deze op het toilet zat en glasgerinkel hoorde. Hij kon via een raam weg komen.

Meerdere huizen zijn ontruimd vanwege de brand en de fikse rookontwikkeling. Om 12:19 uur werd gemeld dat ook de andere woning naast de veranda betrokken was geraakt. Om 12:39 uur volgde een update dat de brandweer was begonnen met nablussen. Toen was inmiddels gebleken dat een kat was overleden. Het is niet bekend of het dier overleed door het vuur of de rook.

De oorzaak van de brand en de totale omvang van de schade zijn ook nog niet bekend. Beide woningen zijn in ieder geval tijdelijk niet bewoonbaar.

tags: