Brand in torenhoog flatgebouw Londen; zeker twee gewonden – 112TV
Home video Brand in torenhoog flatgebouw Londen; zeker twee gewonden
0

Brand in torenhoog flatgebouw Londen; zeker twee gewonden

0

De brandweer in Londen is met groot materieel uitgerukt voor een brand in een flat. Zeker 200 brandweermensen en 40 brandweerwagens zijn ingezet. Bijna alle verdiepingen staan in brand.

De brand woedt in de Grenfell Tower, een torenflat in het westen van Londen. De flat bestaat uit 27 verdiepingen, volgens de brandweer staan alle verdiepingen vanaf de tweede in brand.De brand woedt in de Grenfell Tower, een torenflat in het westen van Londen. Volgens de Londense brandweer zijn 40 brandweerauto’s en 200 brandweerlieden op de brand afgestuurd. Op sociale media verschenen al snel foto’s en filmpjes van het brandende gebouw.

Volgens de Britse zender Sky News wordt het hele gebouw ontruimd. Er zouden zeker twee mensen gewond zijn geraakt die rook hebben ingeademd, aldus de politie. Onduidelijk is of iedereen op tijd het gebouw heeft kunnen verlaten.Circa tweehonderd brandweerlieden zijn bezig met het bestrijden van een zeer grote brand in een woontoren met 27 etages in het westen van Londen. Zeker twee personen zijn gewond geraakt. Er wordt gevreesd dat het gebouw zal instorten.
De brand brak uit in de nacht van dinsdag op woensdag. Rond 01.15 uur (plaatselijke tijd) werd er melding gemaakt van het vuur in de Grenfell Tower.

De toren ligt vlakbij de wijk Nothing Hill en telt in totaal 120 appartementen. Het is onduidelijk of er nog bewoners in het gebouw aanwezig zijn.

Ruim veertig brandweerwagens zijn op de locatie aanwezig. Volgens de brandweer heeft het vuur zich verspreid over de bovenste 26 etages van het gebouw.

Omwonenden worden geĆ«vacueerd door de hulpdiensten en omliggende straten zijn afgesloten voor het verkeer. Op video’s op social media zijn grote vlammen zichtbaar.

tags: