Brand Enschede Witgoed XL Marktplaats 053 – 112TV
Home video Brand Enschede Witgoed XL Marktplaats 053
0

Brand Enschede Witgoed XL Marktplaats 053

0

Brand Enschede Witgoed XL Marktplaats 053
29 november 2017 Enschede Boswinkel

Bedrijfspand in Enschede volledig verwoest door grote brand

ENSCHEDE – In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede heeft woensdagavond een grote brand gewoed. De brandweer was met veel personeel ter plekke, maar kon niet voorkomen dat het pand volledig is uitgebrand en ingestort. De omgeving is afgezet vanwege explosiegevaar.

Het pand is volledig verloren gegaan en als gevolg van de vlammen ingestort. De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven, maar was nog een deel van de nacht bezig met nablussen.
Bedrijven

In het bedrijvengebouw is Witgoed-XL is gevestigd. Ook zitten er twee metaalrecyclingbedrijven en een kringloopwinkel. Vanwege kans op explosiegevaar is het gebied rondom de brand afgezet voor publiek. Getuigen zeggen knallen te hebben gehoord.

In een loods achter het bedrijfspand staan ambulances van de Twentse Wensambulance. Van de vijf ambulances heeft de brandweer er vier op tijd kunnen redden. Eén ambulance is verloren gegaan, evenals het papierwerk van de stichting.
Veel rookontwikkeling

De uitslaande brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling die tot in de verre omtrek te zien was. Mensen die last hebben van de massaal ontstane rook, werden door de brandweer geadviseerd de ramen en deuren te sluiten. De wind waaide in zuidelijke richting, waardoor de rook richting de Wesselerbrink trok. De brandweer zegt heeft geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen in de rook te hebben gemeten.
Oproep

De brandweer roept mensen die het begin van de brand hebben gefilmd op zich te melden met hun video’s. Op deze manier wil de brandweer een idee krijgen van hoe het vuur zou kunnen zijn ontstaan. Al het beeldmateriaal dat gemaakt is van de brand zou bruikbaar kunnen zijn voor het onderzoek, aldus de brandweer.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt

tags: