Brand bergambacht (grote rookwolken boven een boerderij) – 112TV
Home video Brand bergambacht (grote rookwolken boven een boerderij)
0

Brand bergambacht (grote rookwolken boven een boerderij)


Ik was aan het fietsen en toen kwam ik een brand tegen. Op een boerderij. De vlammen zijn niet te zien op de camera ik zag ze wel. Met 5 brandweerwagens stonden ze daar.

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in twee schuren aan de Tussenlanen in Bergambacht. Het vuur brak even voor 12.30 uur uit door nog onbekende oorzaak. Volgens de brandweer waren er geen personen binnen toen het vuur ontstond. Rond 14.00 uur had de brandweer de brand onder controle.

De brandweer verwacht nog tot ongeveer 16.00 uur nodig te hebben om de brand helemaal te blussen. ‘Bij de kleine schuur is het dak ingestort. De platen van het dak zijn naar beneden gekomen en liggen op de inhoud van de schuur. Hieronder brandt het nog. We gaan met een kraan de platen weghalen, en dan hebben we nog een uur nodig om alles uit te maken’, vertelt een woordvoerder.

De grote schuur kon voor het grootste gedeelte worden gered, alleen de voorkant is daar weggebrand. Het naastgelegen woonhuis heeft lichte stralingsschade. ‘Onder het dak was er wat brandschade, maar daar hebben we als eerste geblust. De bewoners kunnen dus zonder problemen terugkeren in huis.’