Brand bakkerij Jonker in Schagen – 112TV
Home video Brand bakkerij Jonker in Schagen
0

Brand bakkerij Jonker in Schagen

0

Een grote brand heeft vrijdagavond het pand van Bakkerij Jonker aan de Gedempte Gracht in Schagen grotendeels in de as gelegd.

De brand ontstond even voor 22.00 uur in de steeg naast het pand. Daar stond oud papier en karton klaar om zaterdag opgehaald te worden.

Volgens getuigen waren er jongeren in de steeg toen de brand ontstond. Er zou later iemand zijn aangehouden op de Markt in Schagen die mogelijk iets met de brand te maken heeft.

Een aantal woningen boven naastgelegen winkels werden ontruimd. Ook werd via NL Alert opgeroepen om ramen en deuren in de omgeving dicht te houden.

De brandweer had grote moeite de brand te blussen. Er werden veel voertuigen ingezet, waaronder twee hoogwerkers. Ook was er veel politie op de been om kijkers op afstand te houden.

De brand woedde in het oude bakkerijgedeelte van het pand. De bakkerij was niet meer als zodanig in gebruik. De winkel liep forse rookschade op. Ook een aantal naastgelegen winkels liepen rook- en waterschade op.

Burgemeester Marjan van Kampen was aanwezig om betrokkenen bij te staan. Voor een aantal bewoners is een alternatieve slaapplaats gezocht.

tags: