A67 nog urenlang afgesloten na ongeval met tankwagen met naftaleen – 112TV
Home video A67 nog urenlang afgesloten na ongeval met tankwagen met naftaleen
0

A67 nog urenlang afgesloten na ongeval met tankwagen met naftaleen

0

DEURNE – Op de A67 bij Deurne is maandagmorgen een ongeval met twee vrachtwagens gebeurd. Een van de vrachtwagens was geladen met de gevaarlijke stof naftaleen en kwam in de sloot terecht. De hulpdiensten rukten meteen met groot materieel uit. Behalve de politie en ambulancedienst werden ook brandweerkorpsen uit Brabant en Limburg en een traumahelikopter gealarmeerd.

Een van de chauffeurs zou volgens de eerste berichten bekneld hebben gezeten maar wist zichzelf al snel te bevrijden. De man is door de ambulancedienst met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft gecontroleerd of de tankwagen die in de sloot belandde lekte maar dat bleek niet het geval.

De weg blijft door het ongeval waarschijnlijk nog tot 22.30 uur afgesloten voor het verkeer. De weg is de belangrijkste route van de Antwerpse haven naar het Duitse Roergebied en wordt veel door internationaal vrachtverkeer gebruikt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers een andere route te kiezen.

Het gevaarlijke naftaleen moet worden overgepompt in een andere vrachtwagen. De brandweer houdt tijdens die klus de wacht met extra mensen en materieel waaronder een schuimblusvoertuig. Ook zal dan uit voorzorg de andere rijrichting van Venlo naar Eindhoven worden afgesloten.