90 kalveren gered bij grote brand in kalverenschuur langs Postweg – De Glind 12 01 2022 – 112TV
Home video 90 kalveren gered bij grote brand in kalverenschuur langs Postweg – De Glind 12 01 2022
0

90 kalveren gered bij grote brand in kalverenschuur langs Postweg – De Glind 12 01 2022


DE GLIND – bij een agrarisch Bedrijf aan de Postweg in De Glind heeft woensdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed.

De brand brak uit omstreeks 15:00 uur in een kalverenschuur aan de achterzijde van het terrein. De brandweer rukte uit met meerdere bluswagens en schaalde op naar code grote brand. Bij de bestrijding van de brand waren de brandweerkorpsen van Achterveld, Barneveld, Scherpenzeel en Kootwijkerbroek betrokken.

De brand woedde in een kalverenschuur in de omgeving van een silo. Met hulp van boeren uit de omgeving lukte het de negentig kalveren welke nog binnen stonden op tijd te evacueren. Voor zover nu bekend zijn er geen kalveren omgekomen bij de brand. Ongeveer 20 mensen ademde te veel rook in en werden nagekeken door de ambulancedienst.

De landbouwschuur raakte bij de brand zwaar beschadigd. Het gedeelte van de silo’s werd volledig verwoest. Op het dak van de schuur lag mogelijk asbest, daarom is het gebied afgesloten voor onderzoek en wordt de omgeving ontsmet. De brandweer richt hiervoor een ontsmettingsstraat in.

Vanwege de brand is de Postweg in beide richtingen afgesloten.

De brand was ook de eerste inzet voor de nieuwe tankwagen van het brandweerkorps Gelderland-Midden.

Volg mij ook op twitter via @LukeBNV

Op mijn beelden rust auteursrecht. Hergebruik of publicatie ervan zonder mijn toestemming is niet zomaar toegestaan. Indien u mijn beelden toch wilt gebruiken, neem dan gerust contact met mij op via lukebeens93@gmail.com of laat hieronder een berichtje achter.

tags: