“50 camions per werkdag, drie jaar lang: die wil toch niemand zien voorbijrijden?” – 112TV
Home video “50 camions per werkdag, drie jaar lang: die wil toch niemand zien voorbijrijden?”
0

“50 camions per werkdag, drie jaar lang: die wil toch niemand zien voorbijrijden?”

NINOVE – De vzw Red de Diepe Straten is noodgedwongen weer in actie moeten treden. Dit keer baart de mogelijke opvulling van een zuidelijke put in het gebied Ter Duyst hen zorgen. En dus trekken ze nog maar eens ten strijde.

Voor de derde keer in vijf jaar tijd is een aanvraag ingediend voor het ontginningsgebied Ter Duyst in Ninove. De aanvraag komt ditmaal van de firma De Meuter, voor de opvulling van de zuidelijke put met meer dan 122.000 m³ ‘zuivere’ grond.

Het actiecomité ziet het zwaar vrachtvervoer, dat gepaard gaat met deze opvulling, niet zitten. Voorzitter Joris Van Ongeval: “De aanvoer zou gebeuren via de route Denderhoutembaan – Lindendreef – Galgenveldbaan. Vandaar gaat het dan ofwel via de Lebekestraat en de dorpskern van Outer naar de N8 ofwel via de Groenstraat naar de Geraardsbergsesteenweg (N460). Dat betekent 50 camions per werkdag, gespreid over drie jaar; gemiddeld zou hier dus elke 9 à 12 minuten een vrachtwagen met 15 m³ grond passeren.”

In een gesprek met Ninofmedia zette Joris deze en andere bezwaren van het actiecomité uiteen, op de stille plek van de Diepe Straten, waar alles zich zou afspelen. Het lijkt zelfs even alsof de tierlierende zang van de veldleeuwerik zijn protest onderstreept.

Info: actiecomité vzw Red de Diepe Straten – Bezwaarschrift – Protest-petitie – Facebookgroep ‘Red de Diepe Straten en Open Kouter’.