[28.04.2018] Ongeval met salpeterzuur, man bekneld onder mengmachine Schoterlandseweg Oudehorne – 112TV
Home video [28.04.2018] Ongeval met salpeterzuur, man bekneld onder mengmachine Schoterlandseweg Oudehorne
0

[28.04.2018] Ongeval met salpeterzuur, man bekneld onder mengmachine Schoterlandseweg Oudehorne

0

©Korrie112 Kornelis Atema

Scenario:
OUDEHORNE – Zaterdag heeft er aan de Schoterlandseweg een bedrijfsongeval plaatsgevonden waarbij gevaarlijke stoffen vrijgekomen zijn.

Bij een bedrijf heeft een heftruckchauffeur de bocht te krap genomen. Hierdoor kwam hij tegen een mengmachine aan, waar op dat moment onderhoud aan werd gepleegd door een monteur. Door de klap van de botsing schoot de mengmachine naar voren en kwam de monteur bekneld te zitten onder de opraaprol.

De heftruck die het ongeval veroorzaakte vervoerde op dat moment een 200 liter ton salpeterzuur. Deze ton is na de klap van de heftruck gevallen, waardoor de gevaarlijke stof uit de ton lekte.

Door de vrijgekomen damp van het salpeterzuur raakte een andere werknemer bedwelmd in de mengmachine.

Aan de ter plaatse gekomen brandweer de taak om beide slachtoffers te bevrijden en over te dragen aan het ambulancepersoneel.

Tijdens de inzet van de brandweer ontstond er ruzie tussen de heftruckchauffeur en zijn collega. De brandweer heeft de twee uit elkaar moeten halen en overgedragen aan de politie.

Het bovengenoemde ongeval was het scenario van de brandweer wedstrijden die gespeeld werden in Oudehorne, georganiseerd door korps NIeuwehorne in samenwerking met het ABWC.

tags: