2019-10-11 Zeer grote brand verwoest kozijnenfabriek in Zelhem – 112TV
Home video 2019-10-11 Zeer grote brand verwoest kozijnenfabriek in Zelhem
0

2019-10-11 Zeer grote brand verwoest kozijnenfabriek in Zelhem

Bij kozijnenfabriek Veentjes aan de Nijverheidsweg in Zelhem is vrijdagavond 11 oktober een zeer grote brand uitgebroken. Het bedrijf moet als verloren worden beschouwd. Er raakte niemand gewond.

De brand werd rond 21.15 uur gemeld en direct rukte de brandweer met groot materieel uit. De brandweer uit Zelhem kreeg assistentie van de korpsen uit Hengelo, Doetinchem, Vorden en Ruurlo. Een meetploeg uit Steenderen kwam ter plaatse om metingen te verrichten.

Het pand moet volgens een woordvoerder van de brandweer als verloren beschouwd. Volgens hem is de brand in de spuitcabine ontstaan. Vanwege de vele hoeveelheid hout wat er in het bedrijf aanwezig is, kon het vuur zich razendsnel verspreiden. Er was sprake van een flinke rookontwikkeling. Ook werd er een NL-alert verstuurd om ramen en deuren te sluiten.

Ook had de politie zijn handen vol door de grote hoeveelheid mensen die op de brand af kwamen. Zij werden op een afstand gehouden. “Wij hebben zelfs hekken besteld omdat enkele mensen zich niet weten te gedragen”, aldus een agent ter plekke.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brandweer verwacht tot diep in de nacht bezig te zijn met nablussen.

tags: