20-09-2020 Amsterdam – brand – 112TV
Home video 20-09-2020 Amsterdam – brand
0

20-09-2020 Amsterdam – brand

20-09-2020 Amsterdam – Bij kringloopwinkel Rataplan aan de Postjesweg in Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand uitgebroken. Tientallen woningen moesten worden ontruimd. Tijdens de brand, die even na middernacht ontstond, kwam veel rook vrij. Dat meldt AT5.

Om iets voor 06.30 uur is het sein brand meester gegeven, wat betekent dat de brand onder controle is. De brandweer heeft wel nog lang moeten nablussen. Van de kringloopwinkel zelf lijkt weinig meer over. De oorzaak van de brand is niet bekend, dat wordt onderzocht door de politie.

In totaal zijn er 49 woningen ontruimd waar zo’n 100 mensen wonen. Zij werden in eerste instantie opgevangen in bussen en vervolgens overgebracht naar de lobby van een hotel in de buurt. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft gecontroleerd welke van de ontruimde woningen in de naastgelegen flat weer vrijgegeven kunnen worden. In vijf gevallen is de schade zo hevig dat de bewoners tijdelijk ergens anders moeten worden ondergebracht. Alle andere bewoners kunnen weer hun huizen in.