14-08-2017 Grote brand bij Multimate in Zutphen – 112TV
Home video 14-08-2017 Grote brand bij Multimate in Zutphen
0

14-08-2017 Grote brand bij Multimate in Zutphen

0

Bij bouwmarkt Multimate aan de Leestenseweg in Zutphen heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand kwam een beperkte hoeveelheid asbest vrij. Niemand raakte gewond.

De brandweer kreeg kort na 21.30 uur de melding van de brand en rukte met groot materieel uit. Bij aankomst bleek de brand naast een vuurwerkopslag te woeden. De brandweer schaalde hierbij direct op naar een zeer grote brand. Brandweerkorpsen uit Vorden en Almen kwamen ter plaatse. Zelf zette de brandweer uit Zutphen haar twee tankautospuiten een hoogwerker in.

De politie hield de toegestroomde toeschouwers op afstand. Later werd met een luidspreker gesproken om de toeschouwers verder weg te krijgen van de brand omdat er mogelijk gevaar voor asbest en het vuurwerk was. In het totaal lag er in een brandveilige bunker zo’n 300 kilo vuurwerk opgeslagen. De politie gaf daarbij het advies naar huis te gaan en ramen en deuren te sluiten.

Volgens de veiligheidsregio ging het om een complexe brand. Door het pand en de aanwezigheid van vuurwerk deed de brandweer daarom uiterst voorzichtig waarbij het blussen lastig was. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

tags: