13-07-2018 Gewonde bij grote brand in tankstation Zutphen – 112TV
Home video 13-07-2018 Gewonde bij grote brand in tankstation Zutphen
0

13-07-2018 Gewonde bij grote brand in tankstation Zutphen

0

Een persoon is vrijdagochtend bij een grote brand bij een tankstation aan de Warnsveldseweg in Zutphen gewond geraakt. De man, eigenaar van de camper, liep ernstige brandwonden op. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De man wilde kort voor 10.00 uur losse gasflessen bij een tankstation vullen. Echter is dit niet toegestaan en waren er waarschuwingsborden aanwezig. Bij het vullen van de gasflessen ging het finaal mis. Het LPG ontsnapte en hoopte zich in en rondom de camper op. Doordat de camper een op gaswerkende koelkast had ontbrandde het gas door de waakvlam van de koeling. Hierdoor ontstond er een grote brand met daarbij een grote zwarte rookontwikkeling. Nadat het vuur geblust was leek het erop dat het gevaar geweken was. Op een gegeven moment begon de LPG-installatie van zich af te blazen waardoor de wijde omgeving afgezet werd. Direct daarop werd een nabijgelegen flatgebouw volledig ontruimd.

Nadat het gastoevoer, in een weiland verderop, afgesloten werd week het gevaar korte tijd later. Men moest wachten tot de leiding naar het tankstation leeggelopen was en metingen kon verrichten. Nadat er vrijwel geen gas meer werd gemeten mochten de geƫvacueerde bewoners weer terug naar huis.

De eigenaar van de camper is met tweede- en derdegraads brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De medewerkster van het tankstation is hevig geschrokken maar maakt het naar omstandigheden goed. Het tankstation zal de rest van de dag gesloten blijven. De schade aan het tankstation is groot. De camper, een oude Volkswagen T1 busje, brandde volledig uit.

tags: