08-05-2018 Dode bij ernstig ongeluk in Zutphen – 112TV
Home video 08-05-2018 Dode bij ernstig ongeluk in Zutphen

08-05-2018 Dode bij ernstig ongeluk in Zutphen

0

Op de nieuwe Rondweg N348 bij Zutphen is dinsdagmiddag 8 mei een nog onbekende bestuurder van een busje overleden na een frontale aanrijding met een vrachtwagen. Eerste hulp aan het slachtoffer mocht niet meer baten. De chauffeur van de vrachtwagen, afkomstig uit Engeland en de bestuurder van het andere busje kwamen met de schrik vrij.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 14.45 uur. De bestuurder van het busje reed in de richting van Zutphen. Door nog onbekende oorzaak belandde hij in de lange bocht op de verkeerde rijbaan en kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur probeerde de aanrijding nog te voorkomen. Door het ongeluk raakte een tweede busje betrokken. Hulpdiensten waren massaal aanwezig, maar hulp voor het ernstig gewonde slachtoffer kwam te laat en overleed ter plekke aan zijn of haar verwondingen.

Door het ongeluk, onderzoek en bergingswerkzaamheden is de weg tussen de Van Der Cappellenlaan en de rotonde Pollaan lange tijd afgesloten geweest. De provincie verwacht dat de weg rond 20.00 uur weer vrijgegeven kan worden.

Op 14 april 2016 heeft er in diezelfde bocht ook al eens een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Toen kwam er een vrachtwagenchauffeur om het leven na een frontale botsing met een andere vrachtwagen.

tags: