02-01-2019 Schiphol – ongeval – 112TV
Home video 02-01-2019 Schiphol – ongeval
0

02-01-2019 Schiphol – ongeval

02-01-2019 Schiphol – Woensdag 2 januari vond er een ernstig verkeersongeluk plaats op de A9. Een automobilist was afkomstig vanaf Schiphol toen de motor van de auto er op de invoegstrook naar de A9 mee stopte. De auto kwam hierdoor stil te staan zonder verlichting.

Een taxichauffeur kwam aangereden en kon de stilstaande auto nog net ontwijken, maar botste tegen de twee inzittenden van de auto, die uit hun voertuig waren gestapt. De twee slachtoffers zijn beide ter plekke aan hun verwondingen overleden. De slachtoffers zijn een 33-jarige vrouw en haar 64-jarige vader uit Amsterdam.

Drugsgebruik speelde een rol bij het ongeval. De taxichauffeur had cannabis gebruikt. De taxichauffeur reed op dat moment voor taxionderneming Uber. Hij werd aangehouden als verdachte en naar het ziekenhuis gebracht.

Een politiebusje van de Verkeersongevallenanalyse dat op weg was naar het het dodelijke ongeluk, kwam zelf in botsing met een auto op de N201. De auto belandde vervolgens op zijn kant en moest door de brandweer worden opengeknipt.

De automobilist werd naar het ziekenhuis afgevoerd, maar was volgens een woordvoerder van de politie nog wel aanspreekbaar. De agenten in het politiebusje bleven ongedeerd.