01-0- 2020 – Wouwse Plantage – Grote brand verwoest boerderij Wouwse Plantage – 112TV
Home video 01-0- 2020 – Wouwse Plantage – Grote brand verwoest boerderij Wouwse Plantage
0

01-0- 2020 – Wouwse Plantage – Grote brand verwoest boerderij Wouwse Plantage


Wouwse Plantage – In een vrijstaande boerderij aan de Heistraat in Wouwse Plantage woedde woensdagavond een grote brand. De boerderij moet als verloren worden beschouwd.

De brand brak omstreeks 20.15 uur uit. Er waren vijf brandweerwagens ter plaatse, met in totaal dertig brandweermensen. De melding werd uit voorzorg opgeschaald naar β€˜grote brand’, zodat er voldoende bluswater aanwezig is in dit buitengebied.

De brandweer focuste zich vooral op het beschermen van de omliggende panden. Dat lukte, maar was door het vliegvuur erg lastig. Brandende deeltjes vlogen meters de lucht in. Er staan een schuur met asbest en een loods met hooi in de buurt. Zij bleven uiteindelijk gespaard.

Compleet verwoest
Iets voor 23.00 uur was het vuur brand meester. Maar voor het vuur echt uit is, is de brandweer waarschijnlijk uren verder. Het huis is compleet verwoest. De muren staan overeind, maar van het dak is niets meer over.

Het gaat om een vrijstaande woning. De 48-jarige bewoner is in veiligheid, maar oogt compleet ontredderd. Hij heeft volgens de brandweer niets anders meer dan de kleding die hij aan heeft.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Dat wordt onderzocht. Iets voor 23.00 uur kwam het sein brand meester.